جلسه و كارگاه آموزشی طب سنتی ومكمل با حضور مدیران ونمایندگان شبكه های بهداشت و درمان درمعاونت درمان برگزار گردید
 ۱۳۹۶/۰۴/۲۰

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز جلسه و کارگاه آموزشی طب سنتی و مکمل با حضور مسئولان و نمایندگان شبکه های بهداشت و درمان و مراکز درمانی تابعه ی دانشگاه به میزبانی مدیریت طب سنتی و مکمل معاونت درمان در سالن جلسات برگزار شد. دراین جلسه که باحضور دکترمهران ورناصری معاون محترم درمان دانشگاه برگزار گردید ، دکتر عبدالعزیز فقهی مدیرطب سنتی و مکمل معاونت درمان گزارشی از نحوه ی شکل گیری و انتخاب نمایندگان این مدیریت در شبکه های بهداشت و درمان شهرهای تابعه ارائه نمود . دکترفقهی هدف از این نشست و کارگاه آموزشی را آشنایی دست اندرکاران با قوانین و مقررات مربوط به طب سنتی و مکمل بیان و در این خصوص گفت : ما در صدد هستیم در خصوص ایجاد طب سنتی در استان نسبت به آگاهی بخشی مردم در استفاده و جایگاه طب سنتی تلاش کنیم .وی گفت : هدف دیگر ما آشنایی دست اندرکاران با قوانین و مقررات مربوط به استانداردهای طب سنتی است تا از طریق آن بتوانیم بخش های غیر مجاز را از سیستم خارج و روشهای نوین علمی و آکادمیک این علم را جایگزین کنیم. در ادامه ی این جلسه دکترمهران ورناصری ضمن تقدیر از تلاش های صورت گرفته در زمینه ی راه اندازی و پیگیری مدیریت طب سنتی و مکمل در معاونت درمان گفت : از تلاشهای صورت گرفته در این زمینه راضی هستیم ولی باید کار عملیاتی بیشتری برای تحقق برنامه های علمی و سازمانی وزارت در خصوص طب سنتی صورت گیرد . دکتر ورناصری خواستار هماهنگی بیشتری بین معاونت درمان و واحدهای آموزشی مرتبط با طب سنتی و مکمل گردید و خاطرنشان کرد: هماهنگی بین واحدهای مرتبط با طب سنتی و مکمل از جمله دانشکده های پزشکی و داروسازی ،انجمن داروسازان و معاونت درمان و نیز دیگر بخش های دانشگاهی باید صورت گیرد تا در کوتاه مدت نسبت به خروجی ها امید و اطمینان بیشتری حاصل شود. دکترورناصری با اشاره به تاریخ طب و علم پزشکی گفت : در طول تاریخ و تمدن بشری ، طب سنتی ، هومیوپاتی ، سنگ درمانی ، آب درمانی ، گیاه درمانی و حتی انرژی درمانی مورد توجه بوده و سرزمین کهن و باستانی ایران با وجود دانشمندانی همچون ابوعلی سینا ، ابوریحان بیرونی ، رازی ، جرجانی و دیگران در کنار تمدن های مصر و چین  پیشرو و نام آور بوده است.معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: بعد از سال 2000میلادی راهبرد توسعه طب سنتی توسط سازمان بهداشت جهانی انتشار یافت و در کشور ما نیز این فضا به دلیل داشتن اصالت در طب سنتی مورد توجه خاص مسئولان ارشد در حوزه ی سلامت قرار گرفته است.دکتر ورناصری گفت : از طریق برند سازی غذاهای اصلی ایران  می توانیم در ایجاد یک تغذیه سالم برای مردم خوشبین باشیم که این خود مساعد کننده سلامت جسم و روح مردم است که نتیجه ی آن کمک به اقتصاد خانواده و حذف بخشی از هزینه درمانی و دارویی برای دولت و مردم است.دکتر ورناصری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز در بخش دیگری از سخنان خود در نشست و کارگاه آموزشی طب سنتی و مکمل گفت:طب سنتی یک دانش میان رشته ای و حاصل اشتراک حوزه های معرفتی گوناگون از جمله انسان شناسی ،گیاه شناسی و پزشکی است که در ایران روز به روز با اقبال بیشتری روبرو است و مردم ترجیح می دهند از این طب برای درمان انواع بیماری ها استفاده نمایندکه این باور خود می تواند نواقص و کمبودات در بخش پزشکی مدرن را برطرف کند. دکترورناصری گفت : کدگذاری نشدن همه دانش های بومی طب سنتی و مکمل و ضعف هویت صنفی و تشکیلاتی از جمله موانع اصلی در گسترش و تقویت طب سنتی و مکمل است.لازم به یادآوری است درپایان این نشست هریک از کارشناسان نظرات و دیدگاههای خود را درباره ی ایجاد طب سنتی و مکمل در شهرستانها بیان و در این خصوص به تبادل نظر پرداختند.

.