/  7
سمینار علمی زخم باحضور دكتر قادری رئیس كمیته پیشگیری و كنترل زخم وزارت و به میزبانی معاونت درمان برگزار گردید
 ۱۳۹۶/۰۵/۰۲

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز سمینار علمی زخم منطقه 4 آمایشی دانشگاه »  به میزبانی مدیریت پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز و با حضور جناب آقای دکتر قادری رئیس کمیته ی کنترل و پیشگیری از زخم وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و با شرکت سوپروایزرهای آموزشی برگزار گردید .در ابتدای این سمینار علمی دکتر مهران ورناصری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ضمن خوش آمدگویی به مدعوین و جناب آقای دکتر قادری از دست اندرکاران برگزاری این برنامه تقدیر و تشکر کرد . دکتر ورناصری در ابتدا در خصوص تعریف عفونت بیمارستانی گفت :افرادی که در معرض ابتلا شدن به انواع عفونتهای بیمارستانی هستند در سه گروه عمده بیمار ؛ جامعه و پرسنل درمانی قابل تقسیم بندی هستند که ما باید در سیاستهای درمان محور برای بهبود زخم و انواع عفونت به عواقب بهداشتی ، کنترل و بر طرف نمودن زخم توجه خاص داشته باشیم .

متخصص عفونی و عضو هئیت علمی دانشگاه با تقسیم راههای سرایت عفونت به بدن در سه حالت تماس مستقیم ، تماس غیر مستقیم و سرایت از حاملین و ناقلین گفت : عفونت ها و زخمهای بیمارستانی در انواع آن باعث افزایش هزینه ها ، طولانی شدن بهبودی ، ناتوانی و مرگ بیماران می شود .

دکتر ورناصری گفت :در تدوین برنامه های ملی سلامت در رابطه با پیشگیری ، کنترل و مراقبت پرستاری از زخم به ویژه با اولویت کاهش زخم بستر در بیمارستانهای کشور به حوزه ی مدیریت پرستاری معاونت درمان دانشگاهها واگذار شده و تاکنون معاونت پرستاری وزارت عملکرد خوبی در این خصوص داشته است . دکتر ورناصری در ادامه گفت :از طریق روشهای استاندارد ارزیابی بیمار و بررسی عوامل ایجاد کننده انواع زخم بستر در زمان بستری شدن بیماران بخصوص در بخشهای ویژه مانند NICU , CCUوICU  قادر خواهیم بود بیماران در معرض خطر مبتلا به زخم بستر را کنترل و مراحل درمان بیماران و مصدومان را با شرایط استاندارد طی کنیم که نتیجه ی آن بهبود بیماری و مصدومیت و بازگشت بیماران به زندگی عادی و خانواده خواهد بود .

دکتر ورناصری با اشاره به رویکرد کلان دولت یازدهم در بخش سلامت مبتنی بر اسناد بالا دستی گفت : از طریق ایجاد نظام های  دیده بانی سلامت منطقه ای تدوین راهنماهای طبابت بالینی و سلامت ، اجرای نظام جامع توانمندسازی خانواده ها برای خود مراقبتی، اجرای نظام آموزشی به بیمار و حمایت از گسترش مشارکت مردمی می توانیم زخمها و عفونت ها را به نحو شایسته کنترل و از بروز آنها جلوگیری نماییم .
دکتر ورناصری با بیان اینکه استاندارد سازی فرآیند ها و اجرای استانداردهای ساختار و فضای فیزیکی تمامی مراکز ارائه دهنده خدمات سلامت در کاهش انواع عفونت ها موثر است گفت : مدیریت و نگهداشت و استفاده درست از تجهیزات پزشکی کاربردی و توسعه فضاهای فیزیکی مبتنی بر سطح بندی خدمات و استانداردهای مصوب از جمله عوامل تاثیر گذار در کنترل انواع زخمها و عفونت ها هستند .لازم به یاد آوری است که سمینار علمی زخم ویژه ی سوپرویزارهای آموزشی مراکز درمانی بوده که قرار است به صورت آبشاری در بیمارستانها اجرا گردد .